- Slaugivita

sensorinis kambarys darželyje

Atgal

Vilniaus lopšelis- darželis "Pilaitukas" ir spalvingasis sensorinis kambarys

2020-03-31

Kuo ypatingi sensoriniai kambariai ir, ką juose randa lankytojai? Tai lyg naujas, intensyvus pasaulis, kuriame visi pojūčiai: rega, klausa, uoslė, jutimas yra mankštinami vienu metu. Kambariuose gali būti iki 2 metrų aukščio burbulų vamzdžiai, keičiantys spalvą, nuo kurių sklinda švelnus vibravimas  jį prilietus. Sienos ir lubos išmargintos judančias vaizdais, vaizdai, kurie gali būti koordinuojami su kambario tema: planetų įvairovė, povandeninis vandens pasaulis, džiunglės ir t.t. Visi įrenginiai sudėtingi ar ne kambaryje kviečia tyrinėti, atitrūkti nuo pažįstamos aplinkos.

Į kambarius vaikai ateina po vieną, poromis arba su jais lydinčiais auklėtojais arba specialistais. Čia tampa vieta atsipalaidavimui, nusiraminimui, bendravimui, kai sunku prisitaikyti prie naujų iššūkių, susikaupti ar gerai pradėti dieną.

Sensorinė aplinka pasitarnauja savireguliacijai, kai vaikui yra suteikiamos erdvė pačiam susitvarkyti su iššūkiais, nusiraminti ir atsipalaiduoti. Kambaryje galima ir nieko neveikti, atsigulti ant čiužinuko ar susigūžti maišo formos supynėje ir leisti garsams, kvapams ir vaizdams veikti.

Kambarys skirtas ne tik atsipalaidavimui, bet ir esant vaikams su specialiais poreikiais, perdėtai aktyviems, turintiems autizmo spektro sutrikimą, esant klausos ar regos susilpnėjimui.

Jei susidomėjote, kaip sensorinis kambarys gali būti pritaikytas Jūsų darželyje ar mokykloje, suteiksime konsultaciją, parinksime priemones pagal Jūsų poreikius ir galimybes.

Susidomėjote? Kreipkitės ir mes Jums rasime tinkamiausią sprendimą !

Kontaktai